joi, 23 februarie 2012

Weekend la Sibiu


Cum a mai trecut un weekend, am mai bifat o scurta iesire de 3 zile pe minunatele plaiuri autohtone. De data asta, am ales ca destinatie Sibiul si imprejurimile. Vremea anuntandu-se favorabila plimbarii si fotografiei, dupa aproape o luna de ninsori, viscole si geruri naprasnice, am purces la drum. 

Primele imagini sunt surprinse pe defileul Oltului, in apropierea manastirii Cozia Veche si a hidrocentralei Turnu
O data ajunsi in Sibiu, am profitat de putinul timp ramas pana la lasarea intunericului si am mers in centrul orasului, la vanatoare de imagini.

Zidurile cetatii, situate pe Blvd. Corneliu Coposu, chiar in inima orasului, la 2 minute de centrul istoric.


Centrul vechi, Piata Mare, Piata Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Pasajul Scarilor, Catedrala Otodoxa, Catedrala Evanghelica, sunt doar cateva din numeroasele atractii turistice care incanta privirea si bucura sufletul turistului.


                                 

Apropierea serii aduce si ceea ce fotografii numesc "ora albastra", perioada cuprinsa intre apusul soarelui si momentul in care intunericul total invaluie cerul. Fie ca esti profesionist, fie ca esti amator (cazul meu), fiecare sedinta de fotografie in aceasta perioada, este unica...A doua zi, din pacate, ne-a rezervat vreme urata, rece, bogata in precipitatii, ceea ce ne-a stricat planurile de a vizita Muzeul Astra si parcul Dumbrava. Am optat pentru inca o vizita in centrul istoric al orasului. Cu aceasta ocazie am urcat in turnul sfatului, loc ce iti ofera o panorama excelenta asupra intregului oras.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu