joi, 27 iunie 2013

Rasarit la Coltii Bisericutei

Dimineata racoroasa la Moeciu de Sus. Soarele inca nu a rasarit, insa cativa nori se scutura cu indrazneala peste masivul Bucegi. Asta nu ne intimideaza, si, in jurul orei 5 incepem ascensiunea spre o altitudine de 1400m. Cand mai lesne, cand mai anevoie, dupa 45 de minute de urcus sustinut prin padure, ajungem la un prim punct de interes, unde, o data cu primele raze de soare, ni se dezvaluie, in toata splendoare lor, satele rasfirate de la poalele Pietrei Craiului. 


 De aici si pana la punctul final al micii drumetii, mai era doar un pas; sau, ma rog, cateva sute de pasi. Odata ajunsi pe culmi de munte, am uitat de ora matinala, de somn si de picioarele tremurande din cauza  urcusului. Nici peisajul, nici aerul tare nu iti dau voie sa te plangi si nici nu ai timp sa o faci. 


Coltii Bisericutei, destinatia finala, ofera, in lumina calda a diminetii, o priveliste incantatoare asupra celor 2 vai pe care se intinde Moeciu de Sus. Valea Bangaleasa, dinspre care am urcat si Valea Popii, ale carei pajisti si coline le vom explora cu alta ocazie.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu